top of page

Wed, Feb 15

|

Storsalen

Cancel Culture med Yousef Hadaoui, Lisa Esohel Knudsen og Tor Grande

— NB! This event will be held exclusively in Norwegian —

Cancel Culture med Yousef Hadaoui, Lisa Esohel Knudsen og Tor Grande
Cancel Culture med Yousef Hadaoui, Lisa Esohel Knudsen og Tor Grande

Time and Location

Feb 15, 2023, 6:00 PM – 7:30 PM

Storsalen, Studentersamfundet, Trondheim, Norway

About

Fra Twitter og akademia til langt inn i kunstverden, J.K Rowling, Tore Sagen og Nicolay Ramm er bare noen få navn som har blitt forbundet med begrepet «cancel culture» de siste årene. Har cancel culture blitt et reelt problem i Norge i dag? Cancel culture er et relativt nytt begrep og befestet seg som en gjenganger i samfunnsdebatten de siste årene. Internasjonalt har stjerner som J.K Rowling og Kanye West blitt «kansellert», men også i Norge virker kanselleringsdebatten å ha funnet rot. I 2020 ble Espen Eckbos julekalender «Nissene over skog og hei» tatt av lufta og fjernet fra TVNorges nettspiller etter en digital klagestorm rundt innholdet, dette til tross for at serien ble laget i 2011. Ikke bare i humor-Norge, men også innenfor akademia har enkelte gått av eller fått andre konsekvenser som følge av ytringer både i offentlig og privat rom. Leter vi etter ting å kansellere, eller er det å kalle kritikk “cancel culture” en lettvint måte å unngå å ta ansvar for hva en sier? For å debattere dette har vi med Yousef Hadaoui, kjent fra blant annet Svart Humor, Lisa Esohel Knudsen fra tenketanken Minotenk og Tor Grande, prorektor for forskning og formidling hos NTNU.

Yousef Hadaoui:

Yousef er programleder, komiker og skuespiller. Yousef mottok i 2018 Oslo bys kunstnerpris med begrunnelsen; «Han er en forkjemper for samfunnskritisk satire som utfordrer norske medier ved å lage humor om fordommer og religion». Yousef er dyktig på å fram sine poeng, og har en egen måte å ufarliggjøre betente tema ved bruk av humor. Yousef har også deltatt i samfunnsdebatten rundt kanselleringskultur og slått et slag for friheten til komikernorge ved at han «tuller med alle».

Lisa Esohel Knudsen:

Lisa er forfatter og en aktiv samfunnsdebattant. I 2022 debuterte hun med boken Det er personlig. Om rasisme og ytringsfrihet. Lisa er tilknyttet tenketanken Minotenk som vil bidra til økt kunnskap, forståelse, toleranse og styrke minoriteters engasjement for menneskerettigheter og deltakelse i det offentlige rom. Lisa har vært med på flere debatter og samtaler knyttet til kanselleringskultur, og har skrevet flere kronikker om fenomenet.

Tor Grande:

Som prorektor for forskning og formidling er Tor Grande ansvarlig for forskningsvirksomheten, og hvordan forskning formidles hos NTNU. Akademisk ytringsfrihet ligger sentralt i dette. Er det for eksempel slik at forskere unngår å presentere enkelte resultat i redsel for å bli kansellert? Hva gjør dette med forskningsmiljøet vårt og med «sannheten»? Tor Grande har deltatt i panelsamtaler rundt temaet tidligere, så dette kan han kanskje svare på.

Dato: Onsdag, 15. februar, 2023

Tid: 18.00 - 19.30

Sted: Storsalen, Studentersamfundet

Billetter: gratis inngang

Alder: 18+ (student) / 20+ (ikke-student)

https://www.samfundet.no/arrangement/3345-cancel-culture-med-yousef-hadaoui-og-lisa-esohel-knudsen

Share this event

bottom of page