En verdig avslutningsseremoni

Ingenting varer for alltid, og etter elleve fantastiske dager var ISFiT over for denne gang.

Digfg1372 Foto:fotogjengen.samfundet.no

Tarjei Bondevik Dato: 2013-02-18

Festivalen har vært en stor suksess på flere fronter. Dialoggruppene tjuvstartet på Røros i forkant av festivalen, der deltakere fra konfliktområder hadde stor fremgang i dialogen med hverandre. Innledere fra hele verden har kommet til Trondheim for å bidra til de mange lærerike debattmøtene. Kulturprogrammet har imponert, der lovende artister har fått prøve seg på mange av Studentersamfundets scener. Studentenes fredspris har blitt markert på en verdig måte. Og ikke minst, workshopene har knyttet deltakerne sammen og gitt dem vennskap og opplevelser for livet.


Eskil Pedersen holdt en kort apell.

Nydelig sang

Det vil alltid føles rart når noe fint nærmer seg slutten, og det var naturlig nok blandede følelser på avslutningsseremonien som formelt sett markerer slutten på ISFiT 2013. Seremonien foregikk i høytidelige former, med opptredener som var anledningen verdig.


Den lovende sopranen Margrethe Fredheim opptrådde for andre gang under ISFiT. Hennes nydelige sang vil gi deltakerne en behagelig sjelefred som kommer godt med, nå som de skal ta fatt på den lange reisen hjem.


Den profilerte AUF-lederen Eskil Pedersen var invitert til å holde en kort appell. Han beundret ISFiT for dens evne til å alltid være svært aktuell.

– Jeg håper at fremtidige utgaver av ISFiT også vil sette de mest relevante spørsmålene på agendaen, sa Pedersen.


ISFiT 2013 lever videre

ISFiT-president Kaja Juul Skarbø holdt en siste tale. Hun la vekt på at selv om festivalen er over, har følgene av ISFiT 2013 bare så vidt begynt.

– Det her er ikke enden på fortellingen. Ta vare på det dere har lært i ISFiT i mange år fremover, og la det veilede dere når vanskelige beslutninger skal tas, sa Kaja til deltakerne.


Etter en flott avslutningsseremoni som et siste minne reiser deltakerne tilbake til hver sin del av verden. Med seg hjem bringer de økt kulturell forståelse, og sammen kommer de til å gjøre verden til et bedre sted.

comments powered by Disqus