Broen spilte i Klubben

Lørdag kveld spilte Broen i Klubben, som siste konsert på ISFiT 2013-programmet. Det var en flott og passende konsert til festivalen, og bandet overbeviste med sine fengende låter og politiske tekster.

Digfg1340 Foto:fotogjengen.samfundet.no

Kamilla Bjørklund Tollefsen Dato: 2013-02-17

Flere jern i ilden

Broen er nok et ukjent band for mange, meg selv inkludert før lørdagens konsert, men medlemmene i Broen er musikere med flere jern i ilden og mange vil nok kjenne igjen medlemmene fra band som Ósk, Snøskred eller tidligere Your Headlights Are On. Broen fortsetter der Your Headlights Are On slapp, men fire av medlemmene har fått med seg vokalist Marianna Røe med på laget. Sounden beskriver de som råere, mer upolert og leken.

Da de gikk på scenen i Klubben lørdag kveld, som siste konsert ut på ISFiT 2013-programmet, var det muligens et par skeptiske sjeler i salen. Det tok dog ikke lang tid før de fleste ble overbevist av vokalist Mariannas sjarm, deres røffe uttrykk og sterke tekster, og ikke minst bandets matchende paljettantrekk, laget av et av medlemmenes mor og bestemor for anledningen.

Politiske tekster

Med sine politiske og samfunnskritiske tekster var Broen et svært passende band for sitt ISFiT-publikum i Klubben. Med sanger som Just Like Coco, National Anthem og Golden Shower engasjerte de sine tilskuere. Just Like Coco handler om problemer tilknyttet feminisme og seksualitet, mens National Anthem, som for øvrig var personlig favoritt fra gårsdagens konsert, er en tekst om Norges dobbeltmoral og tvetydighet til fred.

Som Marianna presiserte under konserten er Broen et internasjonalt band, basert i Trondheim, Olso, London og Hellas (Marianna er delvis gresk) og tekstene deres tar opp samfunnsproblemer—ikke bare her i Norge. Golden Shower skrev bandet som en reaksjon på framveksten av høyreekstremisme i Hellas. Låten fikk god mottakelse i Klubben med sitt klare budskap og sterke innslag av hip-hop, noe som går igjen i mange av låtene.

comments powered by Disqus